Image default
Iași

Peste 600 de salvamontişti vor fi la datorie, în această perioadă

Peste 600 de salvamontişti vor fi la datorie, în această perioadă, în bazele şi posturile Salvamont din ţară, în cabinetele medicale din cadrul acestora, pe pârtiile de schi şi în zonele unde se preconizează aflux mare de turişti, potrivit preşedintelui Salvamont România, prof. Sabin Cornoiu.

Acesta a făcut o serie de recomandări pentru cei care petrec sărbătorile pascale şi 1 Mai în staţiunile montane din ţară, notează Agerpres.

”În primul rând pentru cei care mai doresc să practice sporturile de alunecare pe zăpadă trebuie să ţină cont că aceasta şi-a schimbat consistenţa datorită temperaturii. De-a lungul pârtiei, în funcţie de altitudine şi expunerea la soare, pot întâlni porţiuni cu zăpadă îngheţată sau foarte moale şi acest lucru necesită o adaptare rapidă a situaţiei, a stilului de a schia pentru a se evita căzăturile şi efectul acestora. Pentru cei care merg către zonele înalte de creastă unde sunt mari acumulări de zăpadă, să îşi aleagă cu grijă traiectoria de deplasare întrucât temperaturile ridicate care se anunţă vor favoriza producerea avalanşelor, perioada următoare fiind cea în care se produc ‘avalanşele de primăvară’ considerate printre cele mai periculoase”, precizează Cornoiu.

El a avut sfaturi şi pentru cei pasionaţi de drumeţii sau alpinism.

„Le recomandăm să îşi aleagă cu grijă echipamentul şi tovarăşii de activitate în funcţie de dificultatea activităţilor planificate, să solicite echipelor Salvamont informaţii despre starea traseelor pe care vor să le abordeze şi despre eventuale pericole sau dificultăţi ce pot fi întâlnite pe perioada derulării activităţilor. E început de sezon turistic, echipele Salvamont au fost blocate pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă şi nu au reuşit să verifice integral starea traseelor montane şi să le reabiliteze şi pot apărea zone cu marcaje distruse sau cu copaci căzuţi ce pot îngreuna deplasarea”, a precizat acesta.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate