• Acasa
  • Neamt
  • Peste 150 de persoane vârstnice vulnerabile au solicitat sprijin la primăria Piatra Neamț
Neamt Slider Neamt

Peste 150 de persoane vârstnice vulnerabile au solicitat sprijin la primăria Piatra Neamț

În contextul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus, asistenții sociali din cadrul Primăriei Piatra-Neamț – Direcția de Asistență Socială au realizat baza de date privind persoanele vârstnice autoizolate la domiciliu, lipsite de sprijinul familiei și le-au efectuat cumpărături constând în medicamente și alimente de bază, împreună cu oferirea de servicii sociale de informare și consiliere.

Direcția de Asistență Socială Piatra Neamț a identificat 400 de persoane vârstnice singure, care au fost informate cu privire la posibilitatea acordării de sprijin şi la respectarea măsurilor impuse de legislaţie.

Dintre acestea, peste 150 au solicitat sprijin în achiziţia de produse alimentare de bază, produse de igienă și medicamente, care au fost livrate la domiciliul acestora.

În sprijinul persoanelor vârstnice vulnerabile și fără aparținători au răspuns mai multe organizații non-guvernamentale de pe plan local, cu care Direcția de Asistență Socială a încheiat parteneriate, respectiv Protopopiatul Piatra Neamț, Asociația Sens Civic și Asociația Născută Înger.

Pe toată perioada de criză, sunt puse la dispoziție următoarele numere de telefon pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice vulnerabile – 0748.146.781,  0748.146.754  și  0233.622.968.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate