Image default
Suceava

Peste 100 de angajaţi şi beneficiari de la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică Costâna, pozitivi la noul coronavirus

Peste o sută de angajaţi şi beneficiari ai Centrului de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică (CRRN) Costâna au fost diagnosticaţi pozitiv cu noul coronavirus şi se iau măsuri pentru izolarea acestora şi dezinfecţia tuturor locaţiilor, a informat, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc.

„În ceea ce privește rezultatele testării personalului și ale beneficiarilor de la CRRN Costâna, DSP Suceava ne-a comunicat următoarele: din 103 angajați testați, au fost identificați pozitiv, 35, iar din 154 de beneficiari, au fost diagnosticați pozitiv, 68.”, a precizat Daneliuc.

În acest moment, la CRRN Costâna sunt luate aceleași măsuri ca și la CRRN Sasca Mică, privind înlocuirea personalului diagnosticat pozitiv cu personalul aflat în izolare la domiciliu, separarea beneficiarilor pozitivi într-o altă locație, față de cei negativi, numirea unui coordonator pentru monitorizarea situației, instruirea personalului, traseul epidemiologic, dezinfecția tuturor locațiilor din incinta centrului, suplimentarea stocului de echipamente de protecție și produse de igienă.

Angajații diagnosticați pozitiv sunt transportați la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde vor fi internați pentru monitorizare și tratament specific.

„La Centrul de Abilitare și Reabilitare Todirești nu avem nicio persoană diagnosticată pozitiv”, a mai pus Nicoleta Daneliuc.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate