Image default
Suceava

Peste 1.200 de angajaţi din judeţul Suceava vor primi suplimentul de risc pentru personalul medical

În conformitate cu prevederile OUG nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri Europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă si a Ordinului CNAS nr. 540/2020 pentru aprobarea metodologiei, pentru perioada stării de urgenţă se acordă un stimulent de risc în cuantum de 2.500 de lei brut pe lună personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare şi personalul paramedical, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi personalului care în urma desfăşurării activităţii a fost diagnosticat cu COVID-19, angajati în unităţi sanitare aflate în relaţii contractuale cu CAS Suceava.

Lista personalului care beneficiază de stimulent de risc s-a stabilit prin decizie a conducătorului unităţii sanitare angajatoare, care este responsabil pentru desemnarea personalului implicat în aceste activităţi.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate asigură fondurile necesare platii stimulentului de risc pentru personalul angajat în unitati sanitare aflate în relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, respectiv: in spitale, centre de dializă, în unitati sanitare de urgenta prespitalicesti şi transport sanitar si în laboratoare.

La nivelul judeţului Suceava, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a decontat suma de 3.047.500 de lei, reprezentând stimulentul de risc pentru un numar de 1.219 angajati.

„Din acest total, suma de 2.637.500 de lei s-a decontat pentru asigurarea acestui supliment de risc pentru 1.055 angajati nominalizaţi prin decizie a conducerii spitalelor ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Municipal Rădăuţi şi Municipal Vatra Dornei, suma de 25.000 de lei pentru 10 angajati celor 2 furnizori privaţi de servicii medicale de urgenţă prespitaliceşti şi transport sanitar: S.C. AMBU LIFE – S.R.L. si ANA ROM DIVIZIA MEDICALĂ – S.R.L., suma de 122.500 de lei pentru 49 de angajaţi ai laboratorului S.C. DORNA MEDICAL – S.R.L. şi suma de 262.500 de lei pentru 105 angajati ai celor 3 furnizori privaţi de dializă: AVITUM SUCEAVA, FRESENIUS NEPHROCARE SUCEAVA şi NEFROMED BM RĂDĂUŢI”, a precizat directorul general al CAS Suceava, ec. Victor Cristi Bleorţu.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate