Image default
Suceava

Peste 1.000 de suceveni s-au vaccinat duminică împotriva Covid-19

În cursul zilei de duminică, 14 martie, s-a vaccinat în județul Suceava împotriva Sars-Cov2 un număr de 1.086 de persoane (952 cu doza I si 134 cu doza a II-a).

Distribuția pe centre de vaccinare a fost următoarea:
– Spitalul Județean Suceava – 180
– Spitalul Municipal Câmpulung Mold. – 124
– Spitalul Municipal Fălticeni – 158
– Spitalul Municipal Rădăuţi – 108
– Spitalul de Boli Cronice Siret – 102
– Sala de sport Liceul „Ştefan cel Mare” Suceava – 56
– Sala sport Sc. Gen. „Miron Costin” Suceava – 54
– Incinta parcului ZOO Rădăuţi – 16
– Cămin Cultural „Al. Arşinel” Dolhasca – 48
– Sala de sport Lic. „Dragoş Vodă” Câmpulung – 20
– Stadion Vatra Dornei – 96

Până la data de 14 martie 2021 s-au vaccinat împotriva SarsCov-2 un numar de 34.189 de persoane cu o doză şi un număr de 17.705 persoane cu doua doze.

Din 15 martie devin disponibile listele de așteptare pentru programarea la vaccinare împotriva COVID-19.

„Astfel, în momentul în care va fi disponibilă programarea la vaccinare pentru populația generală, în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât și cele care vor fi operaționalizate în luna aprilie 2021. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de așteptare.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:
• persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
• persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);
• persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile și angajații din domenii esențiale, cât și pentru populația generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcție de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.”, a precizat directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Florin Sădean.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate