• Acasa
  • Botosani
  • Pesta porcină africană lovește din nou! De această dată în două comune din județul Botoșani!
Botosani Slider Botosani

Pesta porcină africană lovește din nou! De această dată în două comune din județul Botoșani!

Autorităţile sanitar- veterinare au confirmat astăzi apariţia unui nou focar de Pestă Porcină Africană la Ivăncăuţi, comuna Păltiniş, în gospodăria unei bătrâne. Se suspicionează că apariţia acestui focar este cauzată de culegerea de pelin din pădure.

Ambele porcine au fost incinerate, însă nu se recomandă și nici nu se impune sacrificarea porcilor din exploataţiile domestice.

Proprietara animalelor va fi despăgubită, susține directorul DSVSA, Minodora Vasiliu.

A fost întocmit un plan de măsuri ce cuprinde comuna Păltiniş, plasată în zona de protecţie, iar zona de supraveghere va cuprinde cinci unităţi administrativ- teritoriale: Rădăuţi Prut, Păltiniş, Darabani, Viişoara, Conceşti.

Filtrele de dezinfecţie vor funcţiona la intersecţia dintre Păltiniş şi Viişoara, cuprinzând astfel şi drumul naţional, şi cel judeţean, la Horodiştea şi la Rediu.

De asemenea, în zona de supraveghere intră şi fondurile de vânătoare aparţinând Direcţiei Silvice, din Păltiniş, Darabani, Mileanca și Coţuşca parţial.

Pe de altă parte, Laboratorul de sănătate animală a confirmat prezenţa virusului PPA la nouă din 18 porci mistreți găsiți morți în weekend la Hănești.

În celelalte 9 cazuri se așteaptă rezultatele probelor prelevate. De asemenea, pentru trei mistreţi vânaţi, rezultatele probelor au indicat PPA.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate