Image default
Botosani

Pericole înlăturate de inspectorii de prevenire ai ISU Botoşani

2.600 de stări de pericol, cauze potenţiale de incendiu şi alte nereguli au fost înlăturate în urma celor 1.244 de controale şi verificări efectuate de inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, anul trecut, la operatori economici, instituţii şi localităţi. O parte dintre deficiențe au fost înlăturate pe timpul controalelor. Au fost aplicate 1.745 sancțiuni contravenționale dintre care 207 amenzi în cuantum de 379.000 lei.
Cele mai frecvente nereguli constatate se referă la modul defectuos de exploatare a instalaţiilor (electrice, de gaz, de încălzire locală), neverificarea mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), neinstruirea salariaţilor în domeniul situaţiilor de urgenţă și fumatul în locuri nepermise.
În 2019, au fost înregistrate 547 de solicitări pentru emiterea de avize/autorizații de securitate la incendiu/protecție civilă. Pentru mai bine de jumătate dintre solicitări au fost emise avize/autorizații de securitate la incendiu/protecție civilă.

Anul trecut, inspectoratul a primit, înregistrat şi soluţionat un număr de 45 petiţii şi sesizări în domeniile apărării împotriva incendiilor şi protecţiei civile. Toate petiţiile şi sesizările adresate unităţii au fost soluţionate în termenul prevăzut de lege.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate