Image default
EXCLUSIV

Pe repede înapoi – Cutremur de 7,4 grade pe scara Richter în România

Ziua de 4 martie 1977 rămâne în amintirea colectivă ca una dintre cele mai groaznice din istoria recentă a României.

În seara acelei zile, un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter a zdruncinat timp de aproape un minut o mare parte din țară.

Seismul cu epicentrul în zona Vrancea a pus la pământ mii de clădiri, îngropând sub dărâmături peste 1.500 de persoane, majoritatea în București.

Intervențiile echipajelor de salvare au fost întârziate, autoritățile comuniste fiind depășite de situație, în condițiile în care președintele NICOLAE CEAUȘESCU se afla într-o vizită în Nigeria.

Au urmat zile și luni de activități intense pentru găsirea victimelor, îndepărtarea dărâmăturilor și refacerea clădirilor.
Urmările cutremurului din 1977 au fost folosite de conducerea țării pentru refacerea totală a unor cartiere ale Capitalei, dar și a unor orașe întregi, precum Zimnicea și Ploiești.

Pagubele au fost uriașe, s-au ridicat la echivalentul a 2 miliarde de dolari, dar comunitatea internațională s-a implicat pentru a veni în sprijinul populației afectate.

Bogdan Diaconiţa

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate