• Acasa
  • Neamt
  • Pe 8 septembrie, de ziua Naşterii Maicii Domnului, Mănăstirea Sihăstria sărbătorește hramul principal
Neamt Slider Neamt

Pe 8 septembrie, de ziua Naşterii Maicii Domnului, Mănăstirea Sihăstria sărbătorește hramul principal

Mănăstirea Sihăstria va fi loc de pelerinaj pentru credincioşii din Neamţ, dar şi din alte judeţe, dornici să ia parte la hramul principal al aşezămîntului, sărbătorit în fiecare an pe 8 septembrie, de ziua Naşterii Maicii Domnului. În soborul de preoţi se vor găsi şi stareţi ai lăcaşurilor monahale din jur şi reprezentanţi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Slujbele încep sîmbătă seara, cu Privegherea, continuînd, duminică, cu Sfînta Liturghie, ce va fi urmată de o agapă frăţească la care se vor aduna membrii obştei monahale alături de oaspeţii lor. Sihăstria este vizitată şi în restul anului, atît de turişti, cît şi de pelerinii pe care îi atrage aici bucuria de a fi alături de Sfînta Teodora de la Sihla, dar şi dorinţa de a se ruga la mormintele marilor duhovnici Ilie Cleopa, Ioanichie Bălan şi Paisie Olaru.

Pe lîngă Mănăstirea Sihăstria sînt şi alte lăcaşuri monahale care-şi sărbătoresc ocrotitorii. Mănăstirea Pîngăraţi îşi sărbătoreşte duminică, de Naşterea Sfintei Maria, hramul principal, dar în ajun vor fi oficiate şi slujbe religioase pentru al doilea hram, dedicat Cuvioşilor Simeon şi Amfilohie, trecuţi în calendarul creştin ortodox pe 7 septembrie. Pelerinaje vor fi şi la Mănăstirea Tazlău, pe 9 septembrie, cînd este pomenit Cuviosul Chiriac. Aceştia sînt trei dintre cei nouă sfinţi nemţeni ce au fost canonizaţi în 2008, printr-un ceremonial impresionant desfăşurat la Mănăstirea Neamţ. Mai sînt omagiaţi în cursul anului sfinţii Rafail şi Partenie de la Agapia(cu zi de pomenire pe 21 iulie), Cuviosul Iosif de la Văratec(16 august), Cuv. Ioan de la Râşca şi Secu (30 august), Cuv. Iosif şi Chiriac de la Bisericani (1 octombrie).

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate