Image default
Suceava

Pe 10 mai începe Recensământul General Agricol în judeţul Suceava

În perioada 10 mai – 31 iulie se va desfășura, și în județul Suceava, Recensământul General Agricol (RGA), o acţiune de anvergură, care va asigura informaţiile complexe şi datele statistice pentru realizarea unui tablou al caracteristicilor structurale ale exploataţiilor agricole.

La recensământ se vor înregistra toate exploataţiile în care se desfăşoară activităţi agricole, indiferent de statutul lor juridic.

Unitatea de recenzat, în accepţiunea RGA, este unitatea economică, respectiv gospodăria individuală a populaţiei, societatea comercială, societatea agricolă, precum şi alţi utilizatori de terenuri agricole şi animale, care în urma activităţii desfăşurate obţin produse agricole prin exploatarea pământului şi/sau prin creşterea animalelor, păsărilor, albinelor, viermilor de mătase.

Vor fi colectate informaţii statistice privind principalele caracteristici ale exploataţiilor agricole, precum modul de utilizare a terenului, efectivele și adăposturile de animale, gestionarea dejecţiilor, agricultura ecologică, persoanele care lucrează în agricultură și alte activităţi aducătoare de venituri.

Şeful exploataţiei agricole va avea obligaţia să furnizeze recenzorilor date şi informaţii corecte şi complete, de asemenea să respecte şi să nu obstrucţioneze activitatea personalului de recensământ.

Autoritățile avertizează că refuzul furnizării informaţiilor prevăzute în chestionarul de recensământ sau furnizarea de date şi informaţii eronate sau incomplete vor fi considerate contravenții, care se vor sancționa cu amenzi între o mie și 5 mii de lei.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate