• Acasa
  • Iași
  • Paturile de terapie intensivă din cadrul Spitalului Mobil de la Leţcani nu pot fi utilizate
Iași Slider Iasi

Paturile de terapie intensivă din cadrul Spitalului Mobil de la Leţcani nu pot fi utilizate

Paturile de terapie intensivă din cadrul Spitalului Mobil de la Leţcani inaugurat vineri, 16 octombrie, nu pot fi utilizate, din cauza unei defecţiuni grave a staţiei de oxigen care face imposibilă deschiderea acestei secţii.

Primarul reales al municipiului Iași, Mihai Chirica, spune că pentru tratarea pacienţilor cu forme severe de Covid-19 vor fi puse la dispoziţie şase paturi ATI la Spitalul de Recuperare din municipiu.

„Singurul spital din Iaşi în care se mai poate organiza asistenţă medicală de terapie intensivă pentru pacienţii critici Covid-19 este Spitalul de Recuperare. Prin urmare, soluţia identificată a fost să deschidem şase posturi în compartimentul de ATI al secţiei de ORL de la Spitalul de Recuperare Iaşi pentru cazurile diagnosticate cu Covid-19”, a mai afirmat edilul Iaşuului, Mihai Chirica.

Începând de luni, 19 octombrie, cazurile critice pot fi preluate la Spitalul de Recuperare, până la remedierea defecţiunilor apărute la spitalul mobil de la Leţcani.

„Pentru asigurarea condiţiilor de funcţionare se vor aduce, sub formă de împrumut, şase ventilatoare şi se vor detaşa medici şi asistenţi medicali de ATI de la alte spitale. Cred ca orice efort pus în slujba sănătăţii populaţiei este benefic. Toţi pacienţii noştri programaţi pentru diverse intervenţii chirurgicale la secţia ORL a Spitalului de Recuperare Iaşi vor rămâne în atenţia medicilor de aici pentru a fi reprogramaţi. Din păcate toţi suntem expuşi acestui risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus, ceea ce trebuie să crească atenţia în abordarea acestui flagel”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi a anunţat în urmă cu câteva săptămâni că spitalul mobil de la Leţcani, cu 250 de paturi, din care 103 de ATI, a primit autorizaţia de funcţionare emisă de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, la solicitarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Spitalul mobil a fost programat iniţial să ajungă la Iaşi pe 18 mai şi să fie instalat două săptămâni mai târziu, însă termenele au fost amânate, reprezentanţii CJ Iaşi invocând carantina din Turcia.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate