Image default
Iași

AUDIO. Pașcani: Serviciul Voluntar de Ambulanță va avea un punct de lucru în Municipiul Pașcani

Serviciul Voluntar de Ambulanță (SVA) a inițiat procedurile de înființare a punctului de lucru din municipiul Pașcani, care va purta denumirea de Centrul Multifuncțional de Dializă, Recoltare a Sângelui și Instruire a Populației în Acordarea Primului Ajutor Premedical. Activitatea la punctul de lucru SVA din Pașcani va începe oficial pe data de 22 august.

În cadrul acestui punct de lucru va funcționa un centru de dializă, dar și un centru de recoltare a sângelui, astfel încât oamenii care vor să doneze sânge nu vor mai trebui să se deplaseze la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi.  De asemenea, se vor putea susține cursuri de prim ajutor premedical pentru populație.

Cu detalii vine Marius Grațian Benchea, director general la Serviciul Voluntar de Ambulanță:

Serviciul Voluntar de Ambulanță a deschis un punct de lucru la Pașcani. În cadrul acestuia va funcționa un centru de dializă, de recoltare a sângelui și un centru de pregătire a populației privind acordarea primului ajutor premedical. Cu funcționarea acestui centru dorim să venim în sprijinul celor care locuiesc în Municipiul Pașcani și nu numai. Centrul este dedicat atât acelor persoane care au nevoie zilnic de dializă, dar și celor care doresc să doneze sânge. Un drum de la Pașcani până la Iași durează în jur de o oră –  o oră jumătate. Pentru a face un astfel de gest salvator, este foarte mult timp pierdut pe drumuri.

Voluntariat la Serviciul Voluntar de Ambulanță din Pașcani

În același timp, au început înscrierile pentru voluntariat în cadrul Serviciului Voluntar de Ambulanță din Pașcani. Doritorii se pot înscrie pentru:

– Divizia Medicală care are în componență medici, asistenți medicali, studenți la UMF specializarea M.G. începând cu anul IV, respectiv A.M.G. începând cu anul III, sau la alte școli postliceale cu specific sanitar specializarea A.M.G. începând cu anul III.
– Divizia de Tineret care e destinată celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, pe care îi pasionează situațiile de urgență, vor să învețe cum să acorde primul ajutor în caz de nevoie și cum să se comporte în caz de situații de urgență
– Departamentul de Intervenție Rapidă se ocupă cu asigurarea primului ajutor pre-medical la evenimentele majore organizate pe raza județului Iași la care sunt solicitați, și asigură sprijin pentru voluntarii și angajații Diviziei Medicale a Serviciului Voluntar de Ambulanță
– Departamentul Media și Fundraising care se ocupă cu mediatizarea evenimentelor organizate de către Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași și pune la dispoziția organizației fondurile necesare pentru buna funcționare a acesteia.

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0785 901 901, pe pagina de facebook a Serviciului Voluntar de Ambulanță Pașcani sau accesând site-ul www.ambulanta.life.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate