Image default
Comunicate de presa

Partidul Verde Suceava

Partidul Verde filiala județeană Suceava salută decizia Verzilor germani de a o desemna pe Annalena Baerbock, în vârstă de 40 de ani, candidat pentru funcția de cancelar, în alegerile legislative germane din septembrie.

Este un moment istoric ca după 40 de ani de existență a Partidului Verde din Germania, acesta să aibă un candidat la funcția de cancelar, candidat cu șanse reale de a câștiga.

 

Parlamentară, avocată în drept internațional, familistă, fostă sportivă de performanță, copreședinte al Verzilor din Germania, Annalena Baerbock declara: „Trebuie să impunem reguli, pentru ca progresul să nu mai fie excepția, la regulă”.

 

Cel mai recent sondaj de opinie, îi poziționează pe Verzii din Germania cu 22% din voturi, fiind a doua formațiune după procentul de voturi.

 

De asemenea, noi, verzii suceveni, am observat că în municipiul Suceava sunt două mari probleme de rezolvat: siguranța pietonilor și gestionarea spațiilor verzi.

Nu am înțeles de ce primăria municipiului Suceava cât și poliția nu dorește să protejeze viața în municipiul Suceava. Poți foarte simplu să aplici aceeași metodă ca în marile orașe ale Europei, adică să instalezi, să construiești acele denivelări la toate trecerile de pietoni, lângă grădinițe, școli, licee, prin zona centrală și atunci sigur reducând viteza la mașini nu mai ai parte de accidente, dar nu se vrea. Pentru conducătorii primăriei și a poliției se vede că mai importantă este o mașină decât o viață, orice altă explicație venită de la dânși este egală cu cifra zero.

Orice petic de verdeață din municipiul Suceava este speculat la maxim, inclusiv de către cei de la Universitatea ”Ștefan cel Mare”. Când, tu, instituției, ai primit de la statul român teren frumos, la o azvârlitură de băț de municipiul Suceava unde poți să construiești, să te dezvolți cum vrei, nu înțelegem de ce mai vrei să pui gheara pe câțiva metri pătrați dintr-un parculeț? Ca să nu mai spunem că aspectul construcțiilor din interiorul universității sucevene s-a făcută mai mult pe genunchi. Nu am văzut o clădire să aibă vreo arhitectură cu care să-ți atragă privirea, ceva ieșit din comun, ceva altfel față de un bloc sau o casă din municipiul Suceava.

 

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

Filiala jud. Suceava

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate