• Acasa
  • Iași
  • Parlamentul a decis impozitarea cu 85% a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei
Iași Slider Iasi

Parlamentul a decis impozitarea cu 85% a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a dat miercuri, vot favorabil proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, care are ca obiect de reglementare instituirea unei taxe pe veniturile şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă.

Toate partidele din comisie au căzut de acord că trebuie impozitate. Au fost 307 voturi pentru și un vot împotrivă.

Conform unui amendament de la PSD, PNL şi USR, pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85% .

Toate categoriile vor fi impozitate, fie că e vorba de funcționari parlamentari, personal din viația civilă, primari, parlamentari, polițiști, militari și chiar și foștii șefi ai statului român.

Numărul de beneficiari civili de pensii speciale era, la finele lunii decembrie 2019, de 9.359 persoane, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Proiectul, adoptat de Senat în 2019, a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate