Image default
Neamt

Parcometre noi în municipiul Roman

Primăria municipiului Roman a achiziționat alte cinci noi parcometre, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor și pentru a facilita accesul proprietarilor de autoturisme la sistemele de plată a parcărilor publice.

Noile parcometre au fost montate în parcările publice cu plată: Dobrogeanu Gherea (între străzile Mihai Kogălniceanu și Cuza Vodă), Oituz (între străzile Dr. Felix și Cuza Vodă), Libertății (între străzile Unirii și Cuza Vodă), Tineretului (la Policlinică) și Sucedava (zona Pieței).

Autoritățile precizeză că în total, pe raza municipiului Roman funcționează 27 de parcometre.

Totodată, Primăria municipiului Roman reamintește cetățenilor faptul că, începând din primăvara anului trecut, administrația locală a implementat sistemul de achitare a contravalorii taxei pentru parcare prin SMS sau cu un card bancar (pentru cei care folosesc aplicația pentru dispozitivele inteligente ”TPARK”).

Cetățenii pot achita taxa de parcare pentru parcările publice marcate cu albastru prin trimiterea unui SMS la numărul 7420.

Tarifele sunt de 0,25 euro plus TVA – pentru parcarea autoturismului timp de o oră și de 1,10 euro plus TVA – pentru parcarea autoturismului timp de 24 de ore.

De asemenea, cei care își descarcă pe dispozitivele inteligente (telefon, tabletă) aplicația ”TPARK” pot achita contravaloarea parcării cu un card bancar valid. Costurile sunt de 1,25 lei pentru o oră de parcare,  6,25 de lei pentru 24 de ore de parcare sau de 49,98 de lei pentru un permis de parcare valabil timp de o lună.

Autoritățile subliniază că avantajul folosirii acestei aplicații este acela că utilizatorii vor fi atenționați din timp că expiră valabilitatea plății parcării.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate