• Acasa
  • Iași
  • Oportunități de afaceri între Republica Populară Chineză și județul Iași. Chinezii plănuiesc să facă o fabrică de autobuze electrice la Iași
Iași Slider Iasi

Oportunități de afaceri între Republica Populară Chineză și județul Iași. Chinezii plănuiesc să facă o fabrică de autobuze electrice la Iași

Reprezentanții Consiliului Județean Iași și cei ai Republicii Populare Chineze au stabilit unele oportunități de afaceri și investiții în județ, cu ocazia vizitei la Iași a ambasadorului acestui stat în România.

S-a discutat despre deschiderea unei fabrici de construcție de autobuze electrice la Industrial Park Miroslava, a unei zone Cargo la aeroport, precum și despre investiții în infrastructura rutieră.

Am venit să consolidăm relația bilaterală prin colaborările la nivel local, în domeniul economic-comercial de investiții și al infrastructurii de transport. Parcul industrial din județ este de interes pentru afaceriștii noștri și dorim să intensificăm dialogul pe acest subiect”, a spus Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

Au fost prezentate mai multe propuneri de asociere între județul Iași și Ambasada Republicii Populare Chineze în România.

Am înaintat deja doamnei ambasador o scrisoare de intenție ce va fi prezentată către comunitatea de afaceri din China. Am găsit împreună domenii comune de interes ce ar putea duce la investiții din partea chineză în zona Cargo a Aeroportului Iași și în Parcul Industrial al județului, prin înfințarea aici a unei linii de producție de autobuze electrice.”, a afirmat președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Și primarul Mihai Chirica a primit la Palatul Roznovanu vizita Ambasadorului Republicii Populare Chineze în România.

Înalții noștri oaspeți și-au arătat și interesul față de licitația pentru construirea segmentului de autostradă Iaşi – Târgu Neamţ, precum și de tronsonul Târgu Neamţ – Târgu Mureş. O altă colaborare posibilă este în sectorul producţiei industriale, context în care i-am invitat să facă o vizită pe platforma industrială Fortus, care se pretează pentru investiții de amploare.”, a declarat primarul Mihai Chirica.

După întâlnirea de la Palatul Roznovanu, primarul Mihai Chirica a participat la sediul Camerei de Comerț și Industrie la inaugurarea Casei Româno-Chineze – Filiala Iași.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate