Image default
Iași

Olimpiada Internațională de Geografie: Aur și argint pentru doi elevi din Iași

Doi elevi din Iași – Andrei Sandu de la Colegiul Național și Bianca Elena Solomon de la Colegiul „Costache Negruzzi” – au obținut medaliile de aur și, respectiv, de argint la Olimpiada Internațională de Geografie, organizată în perioada 30 iulie – 6 august la Hong Kong.

După medalia de aur adjudecată în 2018, în competiţia găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanţă similară. Elevii laureaţi cu argint sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi), medaliată cu aur în 2018, şi Marian-Răzvan Popescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti). Alexandru-Gabriel Chivu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) a fost medaliat cu bronz„, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației Naționale.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi). Selecţia a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie din anul şcolar 2018-2019. Pregătirea lotului s-a desfăşurat la Iaşi.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie au participat peste 190 de elevi din 48 de ţări.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate