Image default
Iași

O zecime din pacienții care vin zilnic la Spitalul de Neurochirurgie din Iași sunt depistați pozitiv cu noul coronavirus

În fiecare zi, Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași se adresează aproximativ 30 de pacienți pentru internare, iar 10% dintre aceștia sunt depistați pozitiv cu COVID-19.

”Zilnic, 10 la sută dintre pacienții care se adresează Spitalului de Neurochirurgie sunt depistați pozitiv cu virusul COVID-19. Este o prezență destul de importantă a virusului în comunitate, dar și îngrijorătoare.
În acest moment gradul de risc nu este atât de mare în spitalul nostru pentru că avem grijă să ne protejăm și să ne testăm pacienții”, a declarat Marius Dabija, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Pacienții depistați pozitivi sunt fie transferați către Spitalul de Boli Infecțioase dacă nu prezintă o urgență majoră, fie rămân pe zona de covid din cadrul Spitalului de Neurochirurgie.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate