Image default
Suceava

O nouă ediţie a a evenimentului „Opreşte cancerul de col uterin!”, pe 28 ianuarie

Televiziunea Intermedia Suceava, în parteneriat cu Asociaţia SEVA Suceava, organizează cea de-a VII-a ediţie a evenimentului „Opreşte cancerul de col uterin!”.

”Ia-ţi prietenele cu tine şi hai să afli totul despre o boală care, deşi poate fi prevenită, ucide, în România, cîte 6 femei zilnic!”, este îndemnul organizatorilor.

”În noiembrie 2013 am învins, după o a doua intervenție chirurgicală, histerectomie totală interanexială laparoscopică, (prima, în iulie, fusese conizație cu ansa diatermică), în lupta împotriva cancerului de col uterin! De reținut că marea mea șansă au fost controlul medical periodic și testul Babeș Papanicolau, pentru că, astfel, am aflat de afecțiune în stadiul 0, diagnosticul fiind carcinom in situ de col uterin! Aș vrea să vă rog, dragelor, să aveți grijă de voi și să vă căutați de sănătate! Sper să vă fie de ajutor exemplul meu personal și dezbaterea anuală pe care o organizez în fiecare an, în februarie, din 2014 încoace, ”Oprește cancerul de col uterin”! Pentru mine boala a fost șansa de a mă redescoperi și de de a descoperi /redescoperi oameni minunați pe care i-aș multiplica, dacă aș putea! Cancerul de col este o boală care nu ar trebui să omoare pe nimeni și, totuși, România este pe primele locuri la mortalitate pentru că femeile află prea tîrziu diagnosticul, în stadii avansate ale bolii, atunci cînd rar se mai poate face ceva pentru ele. Asta înseamnă să nu mergi la medic și să crezi că ție nu ți se poate întîmpla! Mai multe povești cu final fericit în lupta împotriva cancerului de col, la evenimentul de pe 28 ianuarie!”, a declarat jurnalista Adriana Dascălu Bulină, inițiatoarea evenimentului.

Potrivit acesteia, participanții vor putea adresa întrebări despre cancerul de col uterin unora dintre cei mai buni specialiști din Suceava.

Una dintre principalele teme ale ediției de anul acesta va fi vaccinarea anti HPV.

Ministerul Sănătății a reluat în 2020 campania care se adresează în principal fetițelor.

Vaccinarea se face doar la cererea și cu acordul părinților sau aparținătorilor legali, iar aceștia pot afla informații de la medicul de familie, dar și participînd la evenimentul ”Oprește cancerul de col uterin”, marți, pe 28 ianuarie, de la ora 17:00, la Muzeul de Istorie Suceava.

Participanţii la eveniment pot cumpăra bilete la tombolă (50 de lei biletul) şi pot face donaţii, banii strânşi ajungînd la o bolnavă de cancer de col uterin care are probleme financiare.

„Pentru premiile oferite la tombolă așteptăm sprijinul sponsorilor care ne pot contacta pe pagina de facebook Televiziunea Intermedia Suceava”, transmit organizatorii.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate