Image default
Iași

O lună de cazare gratuită pentru studenții TUIASI care s-au vaccinat împotriva coronavirusului

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) care sunt vaccinați împotriva coronavirusului vor beneficia de o lună de cazare gratuită în Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”.

Decizia a fost aprobată astăzi de către Consiliul de Administrație TUIASI la propunerea Direcției Servicii Studențești și a Prorectoratului responsabil de relația cu studenții. Astfel, Universitatea a decis să încerce să stimuleze campania națională de vaccinare .

Ne-am gândit inițial ca studenții să prezinte adeverințele de vaccinare la momentul cazării, dar am luat în calcul faptul că poate există studenți care nu au avut acces ușor la un centru de vaccinare în localitatea de reședință. De aceea am stabilit ca dată limită de depunere a adeverințelor 31.10.2021, pentru ca pe parcursul lunii octombrie tinerii să poată merge la oricare centru din Iași, fără programare, existând cel puțin trei vaccinuri cu care se pot imuniza complet, cu două doze dacă este cazul. Am încercat, de la începutul pandemiei, să creăm un mediu cât mai sigur pentru studenți în campus și credem sincer că vaccinarea va ajuta la acest lucru”,  a declarat conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, prorector responsabil de activitatea cu studenții la TUIASI.

Pentru a beneficia de această oportunitate, studenții trebuie să fie înmatriculați la TUIASI și să-și genereze din Registrul Național de Vaccinări adeverința care atestă finalizarea completă a schemei de vaccinare: două doze la Pfizer, Moderna și AstraZeneca și o singură doză la Johnson&Johnson. Adeverința trebuie trimisă pe email, către Direcția Direcția de Servicii Studențești, până la data 31 octombrie 2021.

Sursa foto: Digi 24

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate