Image default
Iași

Noi promisiuni la Iași: Două segmente din Autostrada Unirii vor fi gata până în 2026

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, prezent astăzi la Iaşi, a declarat că aproximativ 60 de kilometri din Autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş vor avea ca finanţare Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar banii pentru ceilalţi 260 de kilometri vor fi asiguraţi prin Programul Operaţional Transporturi.

„Am identificat soluţia de finanţare pentru autostrada A8, şi anume, capătul estic, care asigură legătura între Moţca, Târgu Neamţ şi Leghin, cu o lungime de 34 de kilometri, va fi propunerea noastră pentru includerea în facilitatea de redresare şi rezilienţă, instrument financiar pe care îl avem la dispoziţie. Şi capătul vestic al autostrăzii, cel care asigură legătura între Miercurea Nirajului şi Târgu Mureş, cu o lungime de 25 de kilometri, va fi de asemenea propunerea noastră pentru includerea în facilitatea de redresare şi rezilienţă. Aşadar, am făcut un pas uriaş pentru implementarea Autostrăzii Unirii, am făcut un pas uriaş pentru un mare proiect de infrastructură de transport al României”, a declarat Marcel Boloş.

Acesta a spus că două segmente din autostradă ar fi gata până în anul 2026.

„Am discutat în această seară despre trei proiecte de infrastructură de transport pentru regiunea Moldova. Practic, trei proiecte pentru infrastructura de transport care însumează peste 1.200 de kilometri de autostradă cu un buget de peste nouă miliarde euro. Este vorba despre autostrada A8, legătura dintre Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, care are o lungime de 320 de kilometri şi o valoare estimată la cinci miliarde de euro. Apoi de Autostrada A7, care asigură legătura între Ploieşti – Paşcani – Siret, care are o lungime de 421 de kilometri şi o valoare estimată de 2,2 miliarde de euro. Al treilea proiect de importanţă majoră pentru regiunea Moldova, Autostrada A13, legătura dintre Braşov-Bacău, cu o lungime de 180 de kilometri şi o valoare estimată de 1,9 miliarde de euro. Cele trei proiecte de infrastructură de transport definesc şi reconfigurează viitorul economic al regiunii Moldova”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate