Image default
Neamt

Noi măsuri de prevenție a infectării cu noul coronavirus la Piatra Neamț

Măsuri de prevenție a infectării cu virusul Covid-19 implementate de municipalitatea pietreană în această perioadă:

Se montează dispensere cu dezinfectant la fiecare dintre cele 1806 scări de bloc din Piatra Neamț.
Străzile sunt spălate zilnic cu dezinfectant într-un program etapizat care cuprinde fiecare cartier al orașului.
Sunt dezinfectate toate cele 1806 scări de blocuri de locuințe din Piatra-Neamț, etapizat pe zile, conform programului publicat.
Sunt dezinfectate spațiile publice stradale, inclusiv trotuarele, etapizat, pe cartiere.
Se oferă zilnic hrană și produse de igienă personală persoanelor aflate în carantină în Piatra-Neamț și sunt sprijinite persoanele aflate în autoizolare care au nevoie de ajutor.
Spitalul Județean Neamț este sprijinit prin acordarea de spații de cazare cadrelor medicale, precum și prin finanțarea achiziționării de echipamente de protecție și materiale dezinfectante prin asocierea cu Vivid Neamț.
Sunt realizate deplasări zilnice la persoanele vârstnice pentru a le ajuta.

Dragoș Chitic: „Depinde mult prevenirea și limitarea infectării și de fiecare dintre noi. Măsurile de igienă personală și respectarea regulilor stabilite pentru evitarea infectării cu noul coronavirus reprezintă una dintre cele mai bune soluții de autoprotecție. Vă rog să stați în casă, să respectați regulile de autoprotecție, să evitați contactul direct cu alte persoane, să respectați deciziile luate de autorități în privința circulației și să nu ieșiți din casă decât în perioadele permise și doar dacă este absolut necesar. Vă asigur că Primăria Piatra-Neamț este mobilizată la maximum pentru aplicarea la timpul potrivit și eficient a măsurilor necesare care să prevină infectarea populației, precum și pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile. Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă, în această perioadă, prioritatea zero pentru municipalitatea pietreană, orice altă activitate este trecută într-un plan secundar. Împreună vom reuși sa facem sa fie bine ! Vă doresc multă sănătate tuturor !”

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate