Image default
Iași

Nicio școala în scenariul roșu în județul Iași

Preșcolarii și elevii din 425 de școli din județul Iași au intrat de luni, 22 februrie, la ore în scenariul verde. Ceea ce înseamnă că participă fizic la cursuri, cu respectarea și aplicarea normelor sanitare.

Față de săptămâna trecută, 15 – 21 februarie, șase școli au fost adăugate pe lista unităților de învățământ unde incidența scăzută a cazurile de coronavirus permite întâlnirile față în față dintre elevi și profesori.

În același timp, 224 de școli vor respecta scenariul galben. Acest scenariu presupune participarea zilnică cu prezenţă fizică la şcoală a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, cât şi a elevilor din anii terminali – clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi din ultimul an din învăţământul profesional şi postliceal.

Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din unităţile administrativ teritoriale în care se modifică incidenţa epidemiologică prin comparaţie cu cea înregistrată în 12.02.2021 au transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi propunerile de scenarii. Pe baza avizului Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene, propunerea Consiliilor de Administraţie a fost înaintată spre aprobare Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate