Image default
Neamt

Nemțenii cu boli cronice și cei peste 65 de ani se vor putea vaccina împotriva Covid-19, în a doua etapă

Nemțenii cu boli cronice, indiferent de vârstă și persoanele cu vârste peste 65 de ani se vor putea vaccina împotriva coronavirusului în a doua etapă, anunțată pentru data de 15 ianuarie.

Sunt disponibile mai multe variante pentru programare, iar cel mai la îndemână este prin intermediul medicului de familie.

Medicii de familie din județ au primit deja un set de informații care se regăsesc și în platforma națională privind modalitatea de programare și caracteristicile vaccinului disponibil.

Medicii de familie vor avea acces la programarea online în platforma națională dedicată înscrierii pentru vaccinare.

Conform unui scurt ghid comunicat de Direcția de Sănătate Publică Neamț, în etapa a doua de vaccinare va fi posibilă înscrierea individuală în platformă, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, pe baza codului numeric personal.

O altă variantă este prin intermediul aparținătorilor, dar și prin direcțiile de asistență socială din cadrul primăriilor sau prin call-center-ul disponibil la numărul de telefon 021.414.44.33 din cadrul DSP Neamț.

Programarea persoanelor din domeniile esențiale ce vor fi vaccinate în etapa a doua este posibilă și prin intermediul angajatorului.

Pentru a fi evitate pierderile de vaccin, recomandăm persoanelor care nu se pot prezenta la vaccinare, dar s-au programat prin intermediul platformei informatice, să anuleze programarea cu cel puțin 24 de ore înainte, au precizat autoritățile.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate