Image default
Iași

Nelu Tătaru, în vizită la Spitalul Mobil de la Iași: ”Astăzi așteptăm primul pacient”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vizitat spitalul mobil de la Leţcani care începând de vineri primeşte pacienţi infectaţi cu COVID-19, această unitate sanitară mobilă funcţionând ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi pe toată perioada pandemiei.

Cu o capacitate de 256 de paturi, unitatea mobilă va funcţiona pentru început cu 30 de paturi în saloane şi 24 de paturi la terapie intensivă.

„Am făcut această evaluare pentru a vedea dacă avem personal, dacă avem pregătite acele paturi, şi sunt. Deocamdată se avizează primele 30 de paturi. Avizele de la Mediu şi Ape au venit ieri şi astăzi. Aşteptăm într-o jumătate de oră şi primul pacient care trebuie să vină la acest spital”, a declarat Nelu Tătaru.

Potrivit ministrului Sănătăţii, unitatea medicală mobilă de la Leţcani va funcţiona pentru început cu personal medical detaşat de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„Această secţie funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase ‘Sfânta Parascheva’. După cum ştiţi, noi avem şi ordin, Casa Naţională plăteşte în funcţie de cheltuieli şi tot ce înseamnă activitate medicală”, a spus ministrul.

Conform acestuia, în cazul în care va fi nevoie de mai mult personal medical, mai ales la Terapie Intensivă, acesta va fi detaşat de la spitale din celelalte judeţe.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate