Image default
Suceava

Muzeul Bucovina a devenit oficial Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Bucovina a devenit oficial Muzeul Național al Bucovinei, prin aprobarea în ședința de Guvern a Hotărârii de schimbare a denumirii.

Demersul inițiat de Consiliul Județean Suceava și susținut de către Ministerul Culturii reprezintă un pas de reconfirmare a titulaturii de muzeu de importanţă naţională, titulatură acordată primit prin HG 611/21 august 2019.

Succesul pentru obținerea statutului și denumirii de Muzeu Național se datorează în primul rând echipei manageriale a Muzeului Bucovinei și a parteneriatului puternic cu instituția Consiliului Județean reprezentată de președintele Gheorghe Flutur.

“Eforturile Muzeului Național al Bucovinei reprezintă de 120 de ani un model de bune practici și un simbol în ceea ce privește contribuția avută la cercetarea, conservarea, restaurarea și valorificarea patrimoniului cultural național. Garantez pe această cale că voi fi un susținător permanent al Muzeului Național al Bucovinei, care este un promotor al standardelor înalte în proiectele și programele muzeale și pe care le onorează cu mare responsabilitate față de bucovineni și față de români.” a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate