Image default
Botosani

Moș Nicolae vine cu prima Cameră de Stimulare Multisenzorială pentru copiii cu deficiențe neuro-psihice

Pe 6 decembrie se deschide prima Cameră de Stimulare Multisenzorială din cadrul Centrului de Sănătate Mintală pentru toți copiii cu deficiențe neuro-psihice din județul Botoșani.

Investiția este rezultatul eforturilor depuse în acest an de medicul pediatru Tamara Ciofu,  doctorul pediatru Maria Dardai și  echipa de specialiști de la Centrul de Sănătate Mintală și se realizaează cu sprijinul financiar al Ministerului Sănătății și Consiliului Județean Botoșani,.

Prima cameră de stimulare multisenzorială se deschide la secția de Pediatrie a Spitalului Mavromati, în cadrul Centrului de Sănătate Mintală și oferă acces gratuit toți copiii cu deficiențe neuro-psihice.

În cele 10 luni de când a început campania de conștientizare, de acceptare, de recunoaștere și de sprijin a copiilor cu deficiențe din spectrul autist și cu deficiențe neuro-senzoriale au fost organizate 30 de caravane cu echipe mobile de medici, în 34 de localități din județul Botoșani.

Au fost evaluați și luați în evidență 846 de minori cu probleme neuro-psihice care beneficiază de planuri individuale de intervenție și terapie.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate