Image default
Iași

Ministrul Mediului, Costel Alexe, vizitează zonele amenințate de viitura de pe Prut

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe este prezent, într-o vizită de lucru, în județul Botoșani. El este însoțit de secretarul de stat în MAI, Gheorghe Sorescu, și de specialiști din cadrul Administrației Naționale Apele Române.

Aceștia s-au deplasat la Stânca-Costești pentru a se asigura că autoritățile au luat toate măsurile necesare pentru a prelua viitura din Ucraina.

Ministrul Alexe a declarat că dacă debitul actual se menține nu ar trebui să apară probleme în aval de acumulare, în Iași, Vaslui sau Galați.

Acumularea Stânca-Costești are 800 milioane MC și e pregătită să primească 700 milioane  MC.

Ministrul a mai precizat că după aceste fenomene, comisiile vor evalua pagubele iar Guvernul va sprijini comunitățile  locale.

“Dacă nu vom avea precipitații în zilele următoare, vom gestiona foarte bine această viitura din Ucraina,” a declarat Costel Alexe.

La această oră, oficialii participă la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, convocată în localitatea Rădăuți –Prut.

 

Știre în curs de actualizare

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate