Image default
Iași

Ministrul Economiei anunţă că este funcţională aplicaţia pentru obţinerea certificatelor de urgenţă

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat, duminică seară, că aplicaţia care permite obţinerea certificatelor de urgenţă de către companiile aflate în dificultate din cauza crizei provocate de coronavirus este funcţională şi poate fi accesată pe portalul prevenire.gov.ro.

„Aplicaţia este funcţională, este ridicată pe site şi deja sunt companii româneşti care solicită şi au obţinut acest certificat. Pe portalul prevenire.gov.ro se pot elibera automat (certificate – n.r.), fără nicio interacţiune între autoritatea publică centrală şi companii”, a declarat Virgil Popescu, duminică seara.

Firmele care vor accesa aplicaţia pot primi certificate albastre care atestă că o companie a avut activitatea oprit total sau parţial.

„Aceste certificate sunt de tip 1 sau albastru este un certificat care atestă că o companie a avut activitatea oprită total sau parţial ca efect al deciziilor autorităţilor publice de la aplicarea decretului. Practic acele companii a căror activitate a fost oprită parţial sau total de ordonanţele militare. Cu acest certificat poate să îşi amâne de la plată chirie, utilităţi, pot să depună să obţină eşalonarea ratelor creditelor la bănci, pot să invoce ca IMM forţa majoră şi nu mai e nevoie să plătească acea taxă de 500 de euro la Camera de Comerţ, dacă se dovedeşte că e forţă majoră”, a spus Popescu.

De asemenea, se eliberează şi certificate galbene cu aceleaşi beneficii, mai puţin în privinţa chiriei.

„Al doilea tip de certificat este de tip galben care atestă că firma a avut veniturile sau încasările diminuate cu minim 25% în luna martie, în comparaţie cu media lunilor ianuarie şi februarie. Cu acest certificat au aceleaşi beneficii, mai puţin amânarea la plata chiriei, având în vedere că activitatea nu a fost oprită”, a mai declarat ministrul.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate