Image default
Suceava

Ministrul Culturii intenţionează înfiinţarea, la Suceava, a unui Muzeu de Artă Contemporană

La Suceava se va înființa în viitorul apropiat un Muzeu de Artă Contemporană.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, la manifestările prilejuite de împlinirea a 120 de ani de existență a Muzeului la Suceava.

„Se deschid noi fronturi muzeale la Suceava inițiate împreună cu Ministerul Culturii. Se are în vedere deschiderea unui Muzeu de Artă iar în viitor chiar este o inițiativă a mea înființarea uni Muzeu de Artă Contemporană. Vrem să deschidem mai multe fronturi la Suceava odată cu creșterea turismului în zona noastră.”. a declarat Gheorghiu.

Muzeul Bucovinei din Suceava a marcat 120 ani de la înființare prin mai multe manifestări desfăşurate în prezenţa unui public numeros.

Cu acest prilej a fost inaugurat, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, sistemul 3D Printre dinozauri, a fost lansat albumul „Arta memoriei” de TRAIAN POSTOLACHE şi au fost decernate medalii aniversare „Muzeul Bucovinei 120”.

Invitația a fost onorată și de ministrul Culturii, suceveanul BOGDAN GHEORGHIU.

Directorul Muzeului Bucovinei, EMIL URSU, a înmânat medaliile aniversare unor instituţii şi personalităţi marcante care au sprijinit de-a lungul timpului muzeul sucevean : președintele KLAUS IOHANNIS, Ministerul Culturii, Institutul Naţional al Patrimoniului, Academia Română, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean GHEORGHE FLUTUR, directorul Muzeului Naţional al Liechtensteinului, RAINER VOLLKOMMER, și fostul director al muzeului, PAVEL BLAJ.

*** *** ***

În luna septembrie a anului trecut, consilierii județeni suceveni au votat indicatorii tehnico-economici și documentația de avizare a lucrărilor de amenajare a viitorului Muzeu de artă din municipiul Suceava.

Gheorghe Flutur, președintele Consilului Județean, declara că intervențiile ar urma să aibă loc în spațiul eliberat de Arhivele Naționale, Filiala județului Suceava, în aripa de est de la parterul clădirii Muzeului Bucovinei de pe strada „Ștefan cel Mare”.

Este vorba despre o suprafață de 631 de metri pătrați care nu a fost prinsă în proiectul din 2014-2016, interval în care a trecut prin reabilitare Muzeul de Istorie.

Șeful administrației județene a arătat un asemenea demers este absolut necesar, deoarece aproximativ 4.600 de piese de artă stau prin magazii, iar acestea ar putea fi admirate în noul muzeu, alături de alte exponate.

Reabilitarea spațiului presupune lucrări de restaurare a fațadelor, înlocuirea tâmplărie exterioare, consolidarea pereților, refacerea tencuielilor, refacerea instalațiilor, precum și re-compartimentări, astfel încât noua amenajare să corespundă scopului propus.

Flutur preciza că valoarea proiectului pentru care se vor căuta fonduri europene este de 5,9 milioane de lei, iar durata de execuție a lucrărilor de 12 luni.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate