Image default
Suceava

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, la inaugurarea Muzeului Naţional Brătianu

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat duminică, alături de premierul Ludovic Orban, la inaugurarea Muzeului Naţional Brătianu în incinta vilei care a aparţinut familiei Brătianu, la Ştefăneşti, judeţul Argeş, cu aceată ocazie fiind sărbătoriţi şi 145 de ani de la înfiinţarea PNL.

După ceremonia de inaugurare, Ludovic Orban a plantat un copac în curtea vilei.

Bogdan Gheorghiu, a declarat că noul muzeu dedicat familiei Brătianu va recunoaşte „importanţa naţională a celor care au scris istoria cu mândrie, dar şi sacrificii” şi a adus un omagiu celor care au murit în închisorile comuniste.

Gheorghiu a subliniat importanţa pe care liberalii au acordat-o dintotdeauna culturii.

În luna decembrie a anului trecut premierul Ludovic Orban a solicitat ministrului Culturii să transforme Vila Florica din Ştefăneşti, unde a trăit familia Brătianu, într-un muzeu dedicat familiei care a marcat istoria PNL.

Un act normativ în acest sens a fost adoptat de Parlament, la iniţiativa fostului ministru al Culturii, deputatul liberal Gigel Ştirbu.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate