Image default
Iași

Ministrul Culturii a anunţat lansarea apelului pentru finanţarea activităţilor de Ziua Culturii Naţionale 2021

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat lansarea apelului pentru finanţarea activităţilor de Ziua Culturii Naţionale 2021, cu un buget de 2 milioane lei.

Orice persoană juridică sau persoană fizică autorizată care desfăşoară activităţi culturale, conform obiectului de activitate, se poate înscrie cu un proiect pentru care doreşte finanţare.

Manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale vor avea loc în perioada 15 – 31 ianuarie 2021 şi pot fi atât online, cât şi cu prezenţă fizică, în cazul în care aceasta va fi permisă.

Bugetul alocat de Ministerul Culturii anul acesta este de 2 milioane de lei, iar valoarea maximă a sprijinului financiar pe proiect/acţiune este de 100.000 de lei.

Acordarea finanţării nerambursabile este condiţionată de contribuţia solicitantului din surse proprii sau atrase, care trebuie să fie de cel puțin 20% din valoarea proiectului.

Solicitanţii pot depune dosarele de înscriere, doar online, până la data de 21 decembrie.

Așa cum am anunțat cu ceva timp în urmă, iată că ne ținem de cuvânt și alocăm o finanțare de 8 ori mai mare decât cea stabilită anterior pentru activitățile culturale dedicate acestei aniversări. De asemenea, am extins și perioada dedicată manifestărilor culturale finanțate prin acest proiect, pentru a da șansa cât mai multor persoane să beneficieze și să poată promova cultura românească prin proiecte îndrăznețe, creative, adaptate societății actuale. Ziua Culturii Naționale trebuie marcată așa cum se cuvine, chiar dacă ne aflăm într-un an atipic. Cultura este unul dintre motoarele societății și cea care ne-a ajutat, în cele mai dificile timpuri, să nu ne pierdem identitatea și chiar să depășim situații de criză. Artiștii români au multe de oferit nu doar nouă, ci lumii întregi. Suntem curioși ce proiecte vor fi înscrise anul acesta și abia așteptăm să le oferim publicului”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate