Image default
Iași

Ministrul Agriculturii: ”Granița României este înconjurată la ora actuală de patru rânduri de tractoare”

”Graniţa ţării este înconjurată la ora actuală de patru rânduri de tractoare, dacă vorbim de saltul făcut din 1989 şi până în prezent în ceea ce priveşte dotarea agriculturii României cu maşini şi tractoare agricole”, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la Forumul Fermierilor.

„Am făcut un calcul, am vrut să văd ce salt s-a înregistrat în România, pentru că e bine să îl cunoaştem şi am constatat că din 1989, faţă de 128.000 de tractoare, România la această dată are peste 200.000 de tractoare. Fraţilor, dacă le punem unul după altul şi calculând lungimea, graniţa ţării este înconjurată de patru rânduri de tractoare, care înseamnă forţă pentru agricultura ţării româneşti şi capitalizare pentru fermierii români. Bravo, fermieri români că aţi folosit în scop investiţional subvenţiile pe care le-aţi primit”, le-a transmis Daea fermierilor.

În ceea ce priveşte cercetarea agricolă, Daea a precizat că are un regret că în România nu s-a putut face ani de zile ceea ce trebuie.

„În 2009, prin Ordonanţa pe care aţi aprobat-o dragi parlamentari, aţi dat cale liberă din punct de vedere juridic să se transforme staţiunile de cercetare prin HG pentru a putea funcţiona. Din nefericire, în opt ani, patru guverne au reuşit să facă doar 3 Hotărâri de Guvern, iar acest Guvern, în doi ani, din dorinţa de a face bine ţării, a realizat 49 (de HG n.r.), mai avem două şi închidem procesul”, a subliniat Petre Daea.

De asemenea, şeful MADR a adăugat că au fost alocate sume importante anul acesta şi pentru sistemul antigrindină, pe care „dacă nu îl aveam funcţional anul acesta era prăpăd”.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate