• Acasa
  • Iași
  • Ministerul Muncii: „Aproape un milion de contracte de muncă au fost suspendate”
Iași Slider Iasi

Ministerul Muncii: „Aproape un milion de contracte de muncă au fost suspendate”

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a dat publicității, astăzi, statistica Inspecției Muncii referitoare la românii care și-au încetat raporturile de muncă de la de la intrarea în vigoare a stării de urgenţă.

Nu mai puțin de 94.407 contracte individuale de muncă au fost suspendate din 16 martie și până în prezent.
302.288 dontr acestea sunt din industria prelucrătoare, 191.837 sunt din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 118.874 provin din industria hotelurilor şi restaurantelor.

Alte 194.824 de contracte individuale de muncă au încetat, de la instituirea stării de urgenţă şi până marţi, astfel: 38.003 de contracte de muncă în domeniul comerţului cu ridicata şi amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 33.660 în industria prelucrătoare, iar 24.505 de contracte de muncă în domeniul construcţiilor.

Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate