• Acasa
  • Fălticeni
  • Mii de participanţi la „Târgul Mărului” și „Festivalul Fanfarelor” de la Fălticeni
Fălticeni Slider Suceava Suceava

Mii de participanţi la „Târgul Mărului” și „Festivalul Fanfarelor” de la Fălticeni

Pe 19 și 20 octombrie s-au desfășurat, la Fălticeni, „Festivalul Fanfarelor” și „Târgul Mărului”. Evenimentele au fost organizate de Primărie, în colaborare cu Asociația Culturală Vatra Satului.

Târgul Mărului a fost organizat pe strada Republicii (aleea pietonală până la intersecția cu Dogari) și pe bulevardul Revoluției (de la blocul turn până la intersecția cu Nicolae Beldiceanu).

În programul manifestărilor, fermierii din bazinul pomicol Fălticeni – Rădășeni au prezentat soiurile de mere pe care le cultivă, iar specialiștii Direcției Agricole și APIA vor oferi consultanță de specialitate la standurile amenajate.

„Târgul Mărului” a fost organizat de Primăria Municipiului Fălticeni, Consiliul Local Fălticeni, Asociația Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Consiliul Județean Suceava, Ministerul Agriculturii prin Direcția pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură Suceava, Cooperativa Agricolă „Livezile” Fălticeni, Asociația „Produs în Bucovina”, Centrul Cultural Bucovina, Asociația Culturală „Vatra Satului”.

 

Primarul CĂTĂLIN COMAN a precizat că Târgul Mărului, akjuns la ediţia a XVI-a, a devenit deja un eveniment de tradiție în județ, care adună producători importanți și un mare număr de cumpărători.

 

 

La rândul său, prefectul MIRELA ADOMNICĂI i-a felicitat pe organizatorii Târgului Mărului de la Fălticeni.

 

 

Sâmbătă dimineaţă, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, Galeriile de artă – a avut loc o Şedinţă Festivă a Consiliului Local.

Pe odinea de zi s-au aflat decernarea titlului de Cetăţean de Onoare artistului plastic Radu Bercea, precum şi sărbătorirea a patru fălticeneni care au împlinit 100 de ani.

Programul manifestărilor:

 

Sâmbătă, 19 octombrie 2019

Ora 9,30, Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, Galeriile de artă – Şedinţă Festivă a Consiliului Local; Decernarea titlului de Cetăţean de Onoare artistului plastic Radu Bercea; Vernisajul Expoziţiei “Mărul”;

Orele 10.00 – 18.00, Zona centrală – Târg de mere și produse agroalimentare;

*deschiderea evenimentului, vizitarea standurilor, discuții cu producătorii, activități comericale, dezbateri pe teme specifice pomiculturii;

Ora 12,00,  Aleea Pietonală, Parada fanfarelor ţărăneşti;

Ora 12,30, Sala Pictor “Aurel Băeşu”, Seminar “Pomicultura, trecut, prezent şi viitor”. Întâlnire cu reprezentanţi din conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.

Orele 12.30-19.00, Zona centrală a municipiului – Spectacol folcloric (soliști locali, ansambluri folclorice);

 

Duminică, 20 octombrie 2019

 Orele 10.00 – 18.00, Zona centrală – Târg de mere și produse agroalimentare

Orele 13.00-19.00, Zona centrală a municipiului, Spectacole folclorice (soliști locali, ansambluri folclorice);

 

 

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate