• Acasa
  • Iași
  • Meningita, un real pericol. Sfaturile medicului
Iași Slider Iasi

Meningita, un real pericol. Sfaturile medicului

În ultimele două zile, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași au ajuns patru copii diagnosticați cu meningită.

Meningita este un real pericol, dacă nu se intervine din timp. Din cele patru cazuri ajunse la unitatea medicală ieșeană,  două sunt grave. Lucru ce ne îndeamnă să recunoaștem importanța recunoașterii simptomelor, comunicarea cu medicul de familie și solicitarea unui consult de specialitate în cel mai scurt timp de la apariția simptomatologie, în vederea unei evoluții favorabile.

Primul caz de meningită

Primul caz cu antecedente de afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, cu faringită și sinuzită, este al unei fetițe de la Bacău. Aceasta a prezentat cefalee, durere de cap, greață, vărsături, fotofobie și semne de iritație meningeală. Adică, o rigiditate a cefei și dureri la nivelul coloanei cervicale, fiind diagnosticată cu meningită acută. În urma consultațiilor medicale, fetița a fost confirmată și cu Covid-19.

Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, ne oferă mai multe detalii:

 

Al doilea caz de meningită

Al doilea caz de meningită este al unui copil în vârstă de cinci ani, cu debut al bolii pe 2 aprilie. Asemenea primului caz, acesta este confirmat și cu coronavirus.

Cu detalii vine dr. Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași:

Sechele tratării meningitei necorespunzător

Meningita este o boală tratabilă, vindecabilă, într-o porție de 98%. „Din păcate, ignorarea simptomelor, tratamentul după ureche pot agrava starea pacientului astfel încât prognosticul poate deveni unul nefavorabil, intervenind chiar decesul sau pacientul poate rămâne cu sechele, precum pierderea auzului, deficiențe de vorbire, sechele neuromusculare”, a completat medicul Florin Roșu.

Meningita este un real pericol la orice vârstă, în special pentru categoriile vulnerabile cu imunitate scăzută.

Vă recomandăm să citiți și:

Primăria Municipiului Iași va moderniza Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”

Gripă vs viroză respiratorie. Sfaturile medicului

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate