Image default
Neamt

Măsuri propuse de CCI Neamț în sprijinul firmelor

Camera de Comerț și Industrie Neamț propune compensarea datoriilor firmelor către bugetul de stat cu sumele pe care acestea le au de recuperat de la buget pentru concediile medicale și pentru ajutorul de șomaj tehnic.

În acest fel – consideră președintele instituției, Mihai Apopii – va scădea parțial presiunea financiară pe sectorul privat.

În acest sens, împreună cu celelalte camere de comerț județene, s-au făcut demersuri către Guvern pentru a emite în regim de urgență un act normativ care să permită compensarea datoriilor între ceea ce firmele au de plătit la buget și datoriile bugetului către firme.

Apopii a menționat că agenții economici reclamă întârzierile foarte mari ale Casei de Asigurări de Sănătate la plata concediilor medicale, atât pentru incapacitate temporară de muncă în urma bolilor obișnuite, cât și pentru infecția cu coronavirus sau a carantinei, precum și întârzieri la plata ajutorului de șomaj  tehnic.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate