Slider Suceava Suceava

„Maratonul Cetăţii”, pe 21 septembrie, la Suceava

Organizația „Salvaţi Copiii” – filiala Suceava va organiza, pe 21 septembrie, „Maratonul Cetăţii”, având ca motto „Fiecare copil contează”!

Competiția, ajunsă la cea de-a III-a ediţie, va avea probe de cursă populară, cros și semimaraton, precum şi cursele copiilor şi familiei.

Cursa Populară (timp limită 2 ore): Este un traseu ușor de parcurs, chiar și pentru cei mai neexperimentați dintre participanți. Plecarea se face din șanțul de apărare al Cetății de Scaun, urmează o urcare ușor pronunțată pentru a se ajunge pe platoul Cetății, se continua de-a lungul platoului, spre zona de belvedere, cu iesire in liziera prin spatele restaurantelor. Se trece pe langa “oul traditional”, pe langa parcarea pietruita, inspre zona de case. La intersectia cu drumul dinspre Aleea Cetatii se ține stânga și se coboara spre liziera, pe drum înierbat, pe langă ogoare. Se continuă pe lângă lizieră, în ușoară coborâre pentru ca apoi, după aproximativ 2 km traseul să facă dreapta, spre Lisaura. Traseul va urma linia separatoare a ogoarelor cu reintoarcere in traseul comun al curselor. Apoi se urmeaza in sens invers traseul parcurs la plecare, cu revenire în șanțul de apărare al Cetatii, la linia de Finish. Distanța aprox – 4 km. Start – ora 11.00.

Cros (timp limită 3 ore): Traseu cu dificultate medie. Plecarea se face la fel ca si la proba de semimaraton din șanțul de apărare al Cetății de Scaun, urmează o urcare ușor pronunțată pentru a se ajunge pe platou. Se coboară spre dreapta, prin fața intrării în Muzeul Satului și apoi pe scările de piatră, până la capătul acestora. În continuare ținem dreapta, urmând marcajele specifice (banda alb/roșu) și reintrăm în pădure unde ne întâmpină un urcuș abrupt, o portiune destul de tehnică și provocatoare, care ne duce la ieșirea în câmp deschis, in lizieră. Facem stânga, urmând îndeaproape marginea pădurii și urmăm o curbă de nivel în ușoară coborâre. Traseul continuă așa pentru aproximativ 1,5 km, după care intrarea într-un drum pietruit ne duce la intrare în Lisaura, dar o curbă la stânga, în ac de păr, ne scoate iar în drum de piatră și apoi, cu o coborâre lungă și abruptă ajungem pe malul râului Suceava. Din acest punct, alergătorii se vor întoarce, cu un ocol printr-o zonă agricolă foarte pitorească, pe același traseu ca la venire. Pe final, Cetatea de Scaun se ocolește prin spate, după o coborâre pronunțată prin pădure, revenind la baza scărilor însă continuăm traseul în linie dreaptă, pe firul apei, până aproape de o troiță. De aici traseul urmează urcușuri și coborâșuri destul de tehnice până în apropierea statuii lui Stefan cel Mare. Revenirea în Aleea Cetății ne aduce spre linia de Start/Finish a traseului. Distanța aproximativa – 8 km. Ora de start – 10.00.

Semimaraton (timp limită 5 ore): Traseu cu dificultate medie. Plecarea se face din șanțul de apărare al Cetății de Scaun, urmează o urcare ușor pronunțată pentru a se ajunge pe platou. Se coboară spre dreapta, prin fața intrării în Muzeul Satului și apoi pe scările de piatră, până la capătul acestora. În continuare ținem dreapta, urmând marcajele specifice (banda alb/roșu) și reintrăm în pădure unde ne întâmpină un urcuș abrupt, o portiune destul de tehnică și provocatoare, care ne duce la ieșirea în câmp deschis, in lizieră. Facem stânga, urmând îndeaproape marginea pădurii și urmăm o curbă de nivel în ușoară coborâre. Traseul continuă așa pentru aproximativ 1,5 km, după care intrarea într-un drum pietruit ne duce la intrare în Lisaura, dar o curbă la stânga, în ac de păr, ne scoate iar în drum de piatră și apoi, cu o coborâre lungă și abruptă ajungem pe malul râului Suceava. Cursa continuă de acum pe malul apei, prin zone cu pădure și drum pietruit până aproape de km 10, de unde alergătorii se vor întoarce, cu un ocol printr-o zonă agricolă foarte pitorească, pe același traseu ca la venire. Pe final, Cetatea de Scaun se ocolește prin spate, după o coborâre pronunțată prin pădure, revenind la baza scărilor însă continuăm traseul în linie dreaptă, pe firul apei, până aproape de o troiță. De aici traseul urmează urcușuri și coborâșuri destul de tehnice până în apropierea statuii lui Stefan cel Mare. Revenirea în Aleea Cetății ne aduce spre linia de Start/Finish a traseului. Distanța aproximativa – 21 km. Ora de start – 10.00.

Cursa Copiilor: Plecarea se face de la startul competiției, din șanțul Cetății de Scaun, se parcurge platoul cetății, zona de belvedere, cu întoarcere spre punctul de pornire. Distanța – 800 m. Start – ora 12.30.

Cursa Familiei: Traseu de competiție pe echipe: plecarea se face de la poarta specială de start a competiției, din șanțul Cetății de Scaun, urcare spre platoul cetății, zona de belvedere, până la poarta Cetății cu întoarcere spre punctul de pornire. Echipele vor fi formate din părinte-copil. Startul va fi luat de parinte, care va parcurge jumătate din distanța traseului. Predă ștafeta copilului, care va parcurge ulterior distanța rămasă până la sosire. Distanța aproximativa – 800 m. Start – ora 12.00.

Câștigătorii fiecărei probe vor primi diplome și premii.

Detalii despre înscrieri şi regulamentul concursului găsiţi AICI.

Organizatorii estimează că vor participa, la cele 5 competiții, aproximativ 750 de persoane, din localitate și din țară, 200 din aceștia fiind de copii cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani.

Campania „Salvaţi Copiii” are ca ţintă dotarea maternităţilor cu echipamente profesionale de susţinere a vieţii copiilor născuţi prematur.

În urma celei de-a doua ediții a „Maratonului Cetății” Suceava 2018, va fi dotat Spitalul din Câmpulung Moldovenesc cu lampă fototerapie, bibenorie, taliometru, aspirator secreții, pătuțuri cu saltele, cântar.

Ca urmare a campaniei prin SMS 8844 cu textul SALVEZ, a campaniilor 20% și 2% din impozit la societăți și persoane fizice, va fi dotat și cabinetul medical din Dolhești cu Analizor hemoglobină, Analizor INR, cântar nou-născuți, tensiometru pentru copii până la 12 ani, Taliometru.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate