Botosani Slider Botosani

Manifestări dedicate Unirii Principatelor Române

Instituția Prefectului – Județul Botoșani invită botoșănenii să participe, astăzi, la manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române.

Acestea sunt organizate împreună cu Garnizoana Botoșani, cu sprijinul structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și al primăriei municipiului Botoșani.

Activitățile vor debuta începând cu ora 11:00, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din fața Inspectoratului Județean de Poliție, când prefectul județului Botoșani, Valentin-Alexandru Colbu, va trece în revistă Garda de onoare.

După intonarea imnului de stat al României și oficierea serviciului religios,  colonelul în rezervă Sergiu Balanovici va rosti discursul ”Contribuții botoșănene la Unirea Principatelor Române”. Evenimentul va continua cu depuneri de coroane și jerbe de flori în acordurile Imnului Eroilor la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza și se va încheia cu defilarea detașamentului de onoare și ”Hora Unirii”.

Pentru ca ceremonialul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, traficul în zona Monumentului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza va fi restricționat  și coordonat între intersecția Străzii Octav Onicescu cu Bulevardul Mihai Eminescu și intersecția Străzii Marchian cu Bulevardul Mihai Eminescu, în data de 24 ianuarie între orele 10:30 – 12:30.

Structurile MAI şi Poliţia Locală vor fi angrenate atât în asigurarea ordinii și liniștii publice cât și a asistenţei medicale de urgenţă.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate