Image default
Neamt

Ludovic Orban: Demisia managerului spitalului nu este suficientă

Premierul Ludovic Orban a declarat că demisia managerului Spitalului Judeţean Piatra-Neamţ, Lucian Micu, nu este suficientă, punctând că ancheta în cazul incendiului de la secţia terapie intensivă trebuie să identifice responsabilii.

„Acolo se face o anchetă penală. Eu am dat dispoziţie la toate structurile de subordonare guvernamentală să sprijine ancheta cu profesionalism, astfel încât să fie identificaţi responsabilii. Acolo există o răspundere uriaşă şi cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi” a spus Orban.

Premierul a menționat că nu este suficientă o demisie și că – o dată cu identificarea responsabililor – se vor face toate demersurile pentru trimiterea lor în judecată.

Managerul Spitalului Judeţean Piatra-Neamţ, Lucian Micu, și-a dat demisia, spunând că tragedia în urma căreia 10 pacienți au decedat  a afectat pe toată lumea și că a venit momentul să se retragă şi să aştepte ca specialiştii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul.

 “Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienţilor şi cadrele medicale afectate. Fac apel să dăm cu toţii dovadă de înţelegere şi să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a spitalului” a declarat Lucian Micu.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate