Image default
Slider Suceava Suceava

Lucrări de modernizare a centralei termice din Vatra Dornei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul de Vatra Dornei, Ilie Boncheș, au fost pe șantierul unde se execută lucrările de modernizare a centralei termice pe rumeguș din localitate.

Primăria Vatra Dornei a făcut un împrumut și va implementa un proiect în valoare de 5,7 milioane de euro pentru reabilitarea centralei termice pe bază de rumeguș și lemn.

În cadrul proiectului, se vor putea achiziționa și două cazane noi.

“Această investiție era absolut necesară, în condițiile în care vechile cazane erau uzate și depășite din punt de vedere tehnic. Până în septembrie cele două cazane noi ar putea fi funcționale”, a spus Flutur.

Centrala termică modernizată din Vatra Dornei va furniza căldură către 7.000 de dorneni, adică circa 2.200 de apartamente, dar și pentru unele instituții publice.

“Apreciez in mod deosebit ce a făcut primarul Ilie Boncheş care, așa cum îi șade bine unui primar gospodar, s-a ocupat din timp de modernizarea acestei centrale termice, iar eu sunt alături de el și ca în fiecare an voi cere plenului Consiliului Județean Suceava să acordăm și noi un sprijin financiar pentru acest efort al municipalității dornene”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a făcut un nou apel către Guvernul PSD pentru a debloca construcția magistralei de gaz metan de la Pojorâta spre Vatra Dornei.
“Au tot promis, dar #NIMIC. După cum se știe această investiție este blocată după ce Guvernul a deschis proces cu biserici din județul Suceava, pentru cele 30 de hectare de păduri pentru fiecare parohie. Solicit Guvernului să găsească urgent măsuri de deblocare pentru că Vatra Dornei este un oraș de munte, unde timpul friguros e de șase luni pe an. La întâlnirea de luni noaptea problema gazului metan blocat în pasul Mestecăniș, județul Suceava, nu a fost luata în discuție. Nu, nici măcar cea a gazului din județul Hunedoara”, a mai spus şeful judeţului.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate