Image default
Iași

De 1 Iunie, Teatrul „Luceafărul” joacă la Torino și la Iași

Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași ajunge din nou pe scenele internaționale. De această dată, actorii vor ajunge la Torino, chiar de Ziua Copilului. Turneul Teatrului „Luceafărul” la Torino (25 mai-3 iunie) este realizat în colaborare cu reprezentanțele noastre culturale și diplomatice din Italia.

Anul acesta, nu doar copiii din Iași se vor bucura de spectacolele Teatrului „Luceafărul”, ci și cei din afara granițelor țării. Artiștii ieșeni se află în prezent într-un turneu la Torino cu spectacolul „Capra cu trei iezi”, iar mîine vor juca la Institutul Alberti (ora 14) versiunea în italiană „La capra e i tre capretti” pentru un public mixt, alcătuit din români, dar și din italieni.

Pe 2 iunie, tot cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Teatrul „Luceafărul” va susține o reprezentație la Consulatul General al României din Torino, de la ora 18.30. Întrucît se așteaptă spectatori de origine română, dar și italieni, spectacolul va fi susținut tot în limba italiană.

Programul general înseamnă opt reprezentații, cele patru de pînă acum bucurîndu-se de o primire foarte bună. Sălile au fost pline, gradul de ocupare fiind de 100 la sută, iar reacțiile, la superlativ. Aprecierile s-au plasat în zona lui „complimenti”, „bravi”, „belissima” și a aplauzelor furtunoase. Ceea ce i-a impresionat a fost cromatica decorurilor care reproduce secvențe din picturile naive ale lui Gheorghe Ciobanu, talentul actrițelor Mariana Teleman, Ioana Iordache, Elena Zmuncilă, Carmen Mihalache și Ileana Ocneanu, regia (Ion Ciubotaru) și mesajele educative ale mizanscenei. Adulții români care au vizionat “Capra cu trei iezi” au avut lacrimi în ochi la final, pentru că prin intermediul poveștii lui Ion Creangă și-au reamintit de copilărie, de ce înseamnă acasă, de bunici și părinți, mărturisește Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului „Luceafărul”.

La spectacolul susținut cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni (29 mai) a fost prezent și Andrea Tronzano, consilier în Consiliul Local Torino, iar la final i-a felicitat pe artiștii de la “Luceafărul” pentru calitatea spectacolului și pentru menținerea legăturilor cu cei din diaspora prin intermediul culturii.

La sediu, pentru publicul ieșean, mâine sunt programate „Punguța cu doi bani” după Ion Creangă (sala mică, ora 9,45) și „Fram, ursul polar” după Cezar Petrescu (sala mare, ora 11).

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate