Image default
Neamt

Loc special amenajat pentru audierea minorilor la Judecătoria Piatra Neamț

Judecătoria Piatra Neamţ şi Asociația Excelsior au colaborat pentru amenajarea unei camere dedicată audierii minorilor.

Dreptul copilului de a îşi exprima liber opinia asupra oricărei probleme care îl priveşte reprezintă un element central al Conventiei ONU cu privire la Drepturile Copilului.

Codul de procedură civilă prevede mai multe situaţii în care este necesară audierea minorilor într-o serie de procese, cum ar fi exercitare autoritate părintească, divorț cu minori, delegare temporară de autoritate părintească și stabilirea locuinţei minorilor.

De cele mai multe ori, această discuție are loc într-o sală de judecată sau în biroul judecătorului, care predispune la sobrietate.

Cu siguranţă, pentru copii, acest spațiu nu reprezintă un loc prietenos în care să-şi dea frâu liber cuvintelor şi emoţiilor.

Tocmai de aceea Judecătoria Piatra Neamț și Asociaţia Excelsior Neamț au înființat un loc special amenajat pentru minori, pentru ca aceştia să poată fi audiați într-un mediu specific vârstei lor, care să creeze o atmosferă relaxantă, unde copiii să se simtă în siguranță.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate