Image default
Neamt

La Centrul militar judeţean Neamţ au loc activități de recrutare a rezerviștilor voluntari

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară, prin Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Neamţ, activități de recrutare a rezerviștilor voluntari proveniți din rezerviști sau cetățeni fără pregătire militară.

Candidaţii rezervişti cu pregătire militară, care optează pentru serviciul militar în calitate de soldat sau gradat rezervist voluntar, trebuie să deţină grad în rezervă corespunzător corpului gradaţilor şi soldaţilor, să fie confirmaţi în arma sau specialitatea militară a funcţiei pe care urmează să o încadreze, să fie absolvenţi cel puţin ai învăţământului general obligatoriu și să nu împlinească vârsta de 51 ani înainte de data semnării primului contract.

Perioada de înscriere se încheie pe 10 iulie.

Pentru a participa la procesul de selecţie, candidaţii se vor prezenta pentru luarea în evidenţă la Centrul militar  judeţean Neamţ, vor susține probele de selecție la Centrul Zonal Câmpulung Moldovenesc, după care vor efectua examen medical la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă Iaşi.

Pe timpul desfăşurării instruirii și a concentrărilor pentru participare la misiuni rezerviștii voluntari beneficiază de cazare, echipament, hrană, asistenţă medicală și decontarea cheltuielilor de transport.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate