Image default
EXCLUSIV

Joburi în Europa – 8 octombrie

Ofertele locurilor de muncă de pe continent se mențin la cote bune o dată cu venirea toamnei, prilej de a trece câteva în revistă.

Începem cu liderul Germania, care oferă posturi pentru personal în domeniul gastronomiei de sistem. Activitatea presupune prepararea și vânzarea produselor tip fast-food, programul de lucru poate fi cu normă întreagă sau part-time, iar nivelul lingvistic solicitat engleza – minim nivel A2. Salariul va fi comunicat în timpul interviului, angajatorul asigurând și cazare.

În același stat, recepționerii au la dispoziție variante salariale care pleacă de la 2.120 euro dacă dețin calificare sau experiență relevantă în domeniu și dacă au cunoștințe bune de engleză și germană. Contractul de muncă se încheie pe durata unui an, cu posibilitate de prelungire.

Trecem Canalul Mânecii și observăm că angajatorii din Marea Britanie ofertează pentru lucrători în agricultură la cules ciuperci. Programul de lucru este de 42 ore pe săptămână, principalele cerințe fiind abilitatea de a sta în picioare timp îndelungat, dexteritate și rapiditate. Iar leafa orară este între 8 și 10 lire sterline.

Schimbăm total nivelul calificării, ne mutăm în Norvegia și vorbim despre medicii stomatologi, cărora li se pun la dispoziție echipamente de ultimă generație. Comunicarea se face în engleză, este nevoie de o experiență de minim 3 ani, iar salariul anual începe de la 50.400 euro.

Dacă aveți înclinații spre industria jocurilor de noroc, aflați că în Malta se caută dealeri de cazino, care să gestioneze mesele în manieră profesională. Ridicarea standardului de satisfacție a clienților este principalul deziderat al gazdelor, așa încât salariul propus începe de la 1.250 euro plus bonusuri de performanță.

În această notă relaxată încheiem rubrica de astăzi, dacă vreți să aflați amănunte despre locurile de muncă din Europa, adresați-vă Birourilor EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din județele Regiunii Nord-Est.

Alina Andronic

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate