Image default
EXCLUSIV

Joburi în Europa – 26 iulie

Finalul de săptămână ne prilejuiește o nouă incursiune în domeniul gestionat de Birourile EURES ale Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din regiunea de nord-est.

Începem cu liderul continental, dar vom continua cu state despre care se vorbește mai puțin în acest sector.

Așadar, Germania atrage atenția cu posturi pentru specialiști și consultanți IT, șefi de birou, recepționeri, zidari, grădinari, bucătari, electricieni, mecanici, specialiști logistică, stivuitori, șoferi de camion și măcelari.

Dar să vedem și variante mai aparte – Cehia poate deveni interesantă pe piața muncii prin variantele pentru paznici de penitenciare, asamblori echipamente electrice, șoferi de camioane, zidari și curățitori de fațade, în timp ce Croația plusează cu variante pentru tehnicieni ecologici, instalatori, profesori în învățământul secundat și economiști.

Nu departe de noi, în Slovenia, există posibilități de angajare pentru proiectanți, ingineri, consultanți în agricultură, nutriționiști și asistente medicale.

Insula veșnic însorită Cipru nu atrage numai prin climatul blând, ci și poate prin joburile pentru bucătari, patiseri, electricieni, confecționeri mobilier și paznici.

În nordul rece al continentului, agenții economici din Estonia se străduiesc să țină ritmul cu angajări pentru operatori de instalații mobile, muncitori calificați în metalurgie, subofițeri de armată și lucrători calificați în silvicultură.

În cadrul rubricii noastre nu am vorbit niciodată despre un stat de buzunar, să-l numim așa – Liechtenstein, dar o facem acum. Dacă ajungeți pe meleagurile situate în nordul frontierei Italiei, s-ar putea să fiți atrași de ofertele pentru contabili, proiectanți de sisteme informatice, meseriași în construcții metalice și agenți achiziții.

Chiar dacă nu suntem prea siguri că se bucură de mare audiență printre români, evidențiem încă o pată de culoare – Islanda caută ambalatori, administratori de magazin, bucătari șefi, ofițeri de credite și lucrători în ipsos.

Noi nu am făcut decât să vă prezentăm scurte repere ale pieței muncii de pe continent. Dacă sunteți interesați de subiect, puteți afla amănunte prin intermediul Birourilor EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț.

Alina Andronic

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate