Image default
EXCLUSIV

JOBURI IN EUROPA – 25 iunie

Temperaturile caniculare din ultima săptămână au dilatat parcă și ofertele de muncă în străinătate, așa după cum vă veți convinge în cele ce urmează.

Începem cu o țară nordică, Norvegia, deosebit de interesată în acoperirea posturilor de tâmplari, operatori mașiniști, ospătari, lucrători în producție și mecanici auto.

Chiar dacă aproape de noi geografic, Ungaria se prezintă bine în ceea ce privește piața muncii. Stau dovadă variantele înaintate centrelor EURES, pentru electricieni, bucătari, brutari, operatori mașini de prelucrare, montatori structuri, dulgheri, sudori, cofetari, măcelari și casieri.

La fel ca în fiecare săptâmână, cea mai puternică economie de pe continent, cea a Germaniei domină piața și în acest domeniu. Joburile propuse vorbesc de la sine – se caută preparatori de înghețată, specialiști și consultanți IT, dezvoltatori software, recepționeri, zidari, grădinari, inspectori tehnici de tren, bucătari, electricieni, sudori, ospătari, mecanici, specialiști logistică, operatori stivuitor, șoferi de camion, măcelari și tâmplari.

După această enumerare care nu mai lasă loc comentariilor cantitative, ne îndreptăm atenția spre Olanda, acolo unde sunt solicitați angajați în sere de flori, producții de roșii, ardei și căpșuni, grădinărit și horticultură.

Am lăsat la urmă un stat pentru care românii au afinități nu numai de limbă, ci și economice. Franța, căci despre ea este vorba, promite să revină în forță de piața muncii, chiar dacă deocamdată are doar posturi pentru lucrători polivalenți în hoteluri. Dar vara este lungă, și proiectele așișderea…

Dacă v-am reținut atenția, trebuie să știți că amănunte puteți afla la birourile EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț.

Alina Andronic

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate