Image default
EXCLUSIV

Joburi în Europa – 23 iulie

Și în această săptămână, Birourile EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din Regiunea de Nord-Est au centralizat oferte importante de muncă în străinătate.

Franța ne atrage atenția cu posturi pentru lucrători polivalenți în hoteluri, operatori mașini de ambalat, funcționari în transporturi, operatori macarale, contabili, proiectanți, bucătari, mecanici și tinichigii auto, în timp ce Belgia plusează cu oferte pentru proiectanți și analiști de sisteme, brutari, patiseri, agenți de vânzări, personal de îngrijire a sănătății și vânzători la tarabe.

Evident, nu putem contesta rolul de lider continental al Germaniei, stat care are pregătite posturi pentru specialiști și consultanți IT, șefi de birou, recepționeri, zidari, grădinari, bucătari, electricieni, mecanici, specialiști logistică, stivuitori, șoferi de camion și măcelari.

Vecina de la sud de Dunăre, Bulgaria, insistă pe piața joburilor cu ofițeri de credite, îngrijitori la domiciliu, programatori de aplicații, tipografi, agenți de asigurări și asamblori echipamente electrice.

Aruncăm o privire și spre Olanda, care ar putea deveni ofertantă pentru cei care doresc să lucreze ca bucătari, zugravi, chelneri, tâmplari, instructori fitness, recepționeri și ingineri constructori.

În peninsula scandinavă, Suedia oferă șanse pentru asistenți vânzare în magazin, tehnicieni energeticieni, asamblori de echipamente, directori de vânzări și marketing, terapeuți, instalatori și asistente medicale.

Încheiem incursiunea noastră de astăzi cu o țară în continuă ascensiune, e vorba de Austria, care se dorește a fi un magnet pentru operatori mașini agricole și forestiere, funcționari cu atribuții la birou, tehnicieni în domeniile fizicii și chimiei, dulgheri, tâmplari și zugravi.

Dacă v-am reținut atenția, chiar și parțial, trebuie să știți că amănunte puteți afla la Birourile EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț.

Alina Andronic

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate