Image default
EXCLUSIV

Joburi în Europa – 23 august

Centrele EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din Regiunea de Nord-Est mențin oferte variate pentru posturi în străinătate.

Așa cum ne-a obișnuit, Germania nu are contracandidat care să-i amenințe poziția de lider, așa încât plusează cu oferte pentru specialiști și consultanți IT, recepționeri, zidari, grădinari, bucătari, electricieni, ospătari, mecanici, specialiști logistică, stivuitori, șoferi de camion, măcelari și tâmplari.

O piață căutată tradițional de către români este cea spaniolă, care oferă variante pentru specialiști în asistență socială, vânzători la comandă prin telefon, instructori pregătire sportivă, proiectanți de sisteme informatice, șoferi de autobuze și chiar profesori universitari.

Aruncăm o privire rapidă și în nordul continentului, în Finlanda, stat care este interesat de șoferi de camioane, asistenți îngrijitori, mecanici, contabili, bucătari și ingineri constructori.

În schimb, Marea Britanie devine tot mai nehotărâtă, discursurile politice influențând piața joburilor mai mult decât ar fi indicat. Totuși, se mențin variantele pentru sudori și debitatori autogeni, cosmeticieni, coafori, bucătari, asistente medicale și moașe, instalatori, mineri și asamblori.

În periplul nostru european nu puteam ocoli Belgia, care avansează locuri pentru proiectanți și analiști de sisteme, brutari, patiseri, agenți de vânzări, personal de îngrijire a sănătății, vânzători la tarabe și în piețe, asistenți medicali și menajere.

Chiar dacă nu reprezintă o piață tradițională pentru români, Cehia își dezvoltă continuu ramurile economice, așa încât solicită ocuparea posturilor de recepționeri, operatori mașini-unelte, constructori de case, mecanici auto, operatori de prelucrare a metalelor și laboranți.

Alina Andronic

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate