Image default
EXCLUSIV

Joburi în Europa – 2 august

Luna august debutează cu oferte interesante centralizate de Birourile EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din Regiunea de Nord-Est.

Începem cu un stat nordic, care își păstrează poziția de top în domeniu – Suedia oferă șanse pentru asistenți vânzare în magazin, tehnicieni energeticieni, asamblori de echipamente, directori de vânzări și marketing, terapeuți, instalatori și asistente medicale.

Țara lalelelor, Olanda, își confirmă renumele nu numai în grădinărit și horticultură, ci și în domeniile de sănătate, cu oferte pentru surori medicale, laborante și medici generaliști.

Incursiunea noastră pe continent nu putea ocoli Germania, cu ale ei variante pentru specialiști și consultanți IT, șefi de birou, recepționeri, zidari, bucătari, electricieni, mecanici, specialiști logistică, stivuitori, șoferi de camion și măcelari.

Românii au de mult timp o atracție aparte pentru piața joburilor din Italia, iar trendul pare că se menține, cele mai căutate îndeletniciri fiind îngrijitori la domiciliu, muncitori necalificați, recepționeri hotel și chelneri.

La fel de ofertantă este economia Belgiei, ce propune oferte pentru proiectanți și analiști de sisteme, brutari, patiseri, agenți de vânzări, personal de îngrijire a sănătății, vânzători la tarabe și în piețe, asistenți medicali și menajere.

Încheiem cu un stat care și-a regăsit cadența după criza care l-a încercat în ultimii ani – Portugalia iese pe piața muncii cu propuneri interesante pentru specialiști în contabilitate, coafori, chelneri, șoferi de autocamioane și funcționari de evidență a stocurilor.

Deocamdată atât, dar dacă doriți amănunte, le puteți afla la Birourile EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț.

Alina Andronic

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate